dinsdag 12 maart 2013

De passievrucht



Het wordt aangedragen als een van de meest pijnlijke en vernederende ervaringen in een relatie. Toch doet 1 op de 4 mensen het. Zelfs de Amerikaanse talkshow-presentator Dr Phil schijnt het te doen: vreemdgaan. De reden dat mannen en vrouwen vreemdgaan, kunnen erg verschillen.


Vreemdgaan is het hebben van een (seksueel) contact of een (seksuele) relatie met een ander dan de vaste partner. Vaak wordt dit gezien als zondig gedrag. Hoewel veel mensen met een vaste relatie wel eens zin hebben in seks met een ander zonder dat dat voor hun gevoel betekent dat de liefde voor hun partner op het spel staat, ervaren partners dit wel snel als een bedreiging voor de relatie. Bij seksueel contact wordt al snel een seksuele relatie gevreesd. Wat opvalt is dat het woord vreemdgaan zowel eenmalig contact en de seksuele relatie betekent, omdat daarmee wordt gezegd dat het een tot het andere leidt. 
Uit onderzoek komen zeer wisselende cijfers naar voren over het percentage mensen dat wel eens vreemd gaat. Dit is een logisch gevolg van het feit dat er geen duidelijke informatie is van wanneer er sprake is van seks. Het ene onderzoek vindt kussen voldoende, het andere onderzoek geeft vreemdgaan aan in de zin van geslachtsgemeenschap. Ook zijn mensen niet erg open over hun seksuele activiteiten, waardoor de resultaten van enquêtes sterk afhangen van de manier waarop de respondent bevraagd is.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten